klassiek voor iedereen, voor altijd

Orkest 18de Eeuw

In de afgelopen twee seizoenen hebben we in Zaandam een aantal malen het Orkest van de 18de Eeuw te gast gehad. Wij Zaandammers vinden dat natuurlijk geweldig! Bach's Johannes Passion, Brahms' Dubbelconcert, Mozart's pianoconcerten met Kristian Bezuidenhout, Beethoven's Missa Solemnis, Schubert en Mendelssohn symfonieën o.l.v. Gustavo Gimeno, Mozart's Clemenza di Tito… niemand had verwacht dat we dat alles hier ooit zó overrompelend mooi te horen zouden krijgen.
Dit najaar, op 8 december zal het Orkest samen met Cappella Amsterdam nog Telemann's "Der Tag des Gerichts" uitvoeren, in het voorjaar volgen twee Brahms-concerten. Nieuws hierover krijgt u, als u wilt, via de
mail en/of deze website.
Vertoeving
Wie af en toe over de Westzijde fietst ziet sinds kort heftige bewegingen terzijde van de Vermaning: de oude Vertoeving is eerst vakkundig gesloopt, inmiddels verrijst de nieuwe op de fundamenten van de oude. Echt revolutionaire veranderingen komen er niet: afgezien van wat meer toiletten en (eindelijk!) een schuifpui naar het achterterras zullen het vooral de modernere materialen (zinken dak) en de klimaatneutraliteit zijn die een breuk met het verleden markeren. Het gebouw zal naar verwachting in de loop van het voorjaar klaar zijn om in gebruik te worden genomen. Tot die tijd worden de pauzes in de kerkruimte gehouden, waar koster Joque Nooij een geïmproviseerde maar gezellige bar zal bedienen.